Koolidirektor: keskkoolide ühinemiseks on ainult vihjeid tehtud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund.
Koolitund. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rõngu keskkooli direktor Raivo Ruukeli sõnul pole nende kooli jõudnud selget sõnumit, et gümnaasiumiosa võib sealt kaduda, tehtud on vaid vihjeid.

«Meil käisid ajakirjanikud õpilaste käest küsimas ja nende arvamus oli küll see, et nad ei tahaks kusagile mujale keskkooli minna,» rääkis Ruukel Postimees.ee'le.

Tema sõnul tähendaks gümnaasiumiosa kaotamine koolile seda, et õpetajaid jääks üle, sest kõik ei saaks omale enam täiskoormust. Samas on Rõngu kooli õpetajaskond Ruukeli sõnul praegu stabiilne ning ka klassid hästi komplekteeritud - kõik soovijad gümnaasiumisse ei pääsegi.

Väikestele gümnaasiumitele kadu ennustav seadus on praegu riigikogus arutlusel olev gümnaasiumiseaduse eelnõu, millega reguleeritakse muuhulgas gümnaasiumite arvu vähenemist.

Ühe näitena ohus olevatest koolidest tõi ministeerium välja just Elva, Rannu, Rõngu ja Puka, kus üksteisele väga lähedal on neli keskkooli, mis peale Elva on kõik üheklassilised.

Uue seaduse järgi peaks gümnaasiumis reeglina olema kolm paralleelklassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles