Savisaar kohtus Läänemere-äärsete suurlinnade juhtidega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar osales Helsingis toimunud Läänemere metropolide koostöövõrgustiku BaltMet linnapeade kohtumisel.


Savisaar tõdes, et on osalejatest vist ainuke linnapea, kes kümme aastat tagasi ka Kopenhaagenis BaltMet’i asutamisel osales, vahendas Raepress. «Muuhulgas leppisime siis kokku seista ühiselt meie regiooni tasakaalustatud sotsiaalse arengu eest,» meenutas linnapea. «Mul on heameel, et BaltMet aitab aktiivselt kaasa nn ajude liikuvusele, ent samas talentide hoidmisele Läänemere piirkonnas.»

Samas tõdes Savisaar, et tööjõu liikumine piirkonnas on tasakaalust väljas. «Kolm Balti riiki on kaotanud viimase kümnendiga kokku sadu tuhandeid inimesi. Suure osa neist moodustavad koolitatud noored, kes lahkuvad Läänemere piirkonna teistesse riikidesse,» nentis linnapea.

Savisaar meenutas, et BaltMet’i asutamisel kümme aastat tagasi seati suureks missiooniks ka piirkonna metropolide vaheliste transpordiühenduste arendamine, ent selles vallas pole asjad kuigivõrd edenenud. «On küll avatud kiirrongiühendus Helsingi ja Peterburi vahel, ent Via Baltica pole veel kaugeltki valmis ning Rail Balticu ehitus pole alanudki,» tõdes Savisaar.

Ta lisas, et Tallinnas kavandatavat tasuta ühistranspordi projekti jälgitakse Euroopa linnades suure huviga. «Kunagi võib ehk Läänemere metropolidest saada tervele maailmale tasuta ühistranspordile ülemineku eeskuju,» arvas Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles