Rakveres avastati statsionaarne puskarivabrik

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud meski.
Konfiskeeritud meski. Foto: Politsei

Politseinikud avastasid eile Rakveres ühes korteris puskarivabriku, kust võeti ära üle 100 liitri alkoholi valmistamiseks vajalikku meskit, kolm liitrit puskarit ja puskariaparaat.

Kolmapäeval, 11. aprilli lõuna ajal kontrollisid politseinikud eelnevalt kogutud informatsiooni alusel Rakvere Kunderi tänaval ühte korterit, teatas Ida prefektuur. Läbiotsimise käigus leiti statsionaarne vabrik, kus üles oli seatud puskari ajamise aparaat, mis oli parajasti ka töös.

«Tundub, et korteris toimus aktiivne müük, sest avastasime kõigest kolm liitrit valmisjooki. Oma järge ootas nõudes ligikaudu 100 liitrit meskit,» kommenteeris vaatepilti Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tiit Jõgi.

Korteriomanik, 61-aastane mees, tunnistas oma puskariajamist ja -müüki. Ta lisas, et on prouaga pensionär ja lisasissetulekut oli hädavajalik ravimite ostmiseks.

Joonised seadme valmistamiseks ja ka alkoholiretsepti leidis ta möödunud aasta lõpus internetis. Veel ütles mees, et puskarit müüs ta ainult tuttavatele, keda ta jälgis korteriukse taha seina sisse paigaldatud videokaamera abil.

Politsei alustas juhtumi osas väärteomenetlust alkoholiseaduse alusel ja konfiskeeris seadmed ning toodangu.

Tiit Jõgi lisas, et nii seadmed kui ka alkohol saadetakse ekspertiisi. «Peale ekspertiisivastust tõenäoliselt väärteomenetlus lõpetatakse ning alustatakse kriminaalmenetlus, sest seaduse järgi on alkoholi ja puskari valmistamine keelatud ja sellele järgneb kriminaalvastutus,» ütles Jõgi.

Politsei tuletab meelde, salaalkohol võib sisaldada kahjulikke aineid ja ühendeid, mida ametlikult toodetud alkoholis ei ole ning seetõttu riskib puskariostja oma elu ja tervisega.

Samas on politsei on tänulik informatsiooni eest, kui kellegi naabruses on hakanud toimuma illegaalne alkoholimüük.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles