Raagmaa: haldusreformi saab vedada vaid riik

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tartu Ülikooli regionaalplaneerimise õppejõud Garri Raagmaa leiab, et haldusreform saab Eestis teoks ainult sel juhul, kui riik võtab küsimuses rolli enda kanda.

«Riik peab võtma oma rolli: varasematest liitumistest on välja tulnud probleem, et võetakse punti see, kes on jõukam, ja jäetakse välja see, kes on vaesem,» rääkis Raagmaa Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Professori sõnul on mitmetes riikides jõutud arusaamisele, et kõige paremini toimib omavalitsusüksus siis, kui selle elanike arv jääb 30 000-50 000 vahele.

Eesti keskmises maakonnas elab Raagmaa sõnul umbes 50 000 inimest. «Seda on räägitud 10-15 aastat, et võiks maakondlikud põhiomavalitsused teha,» sõnas ta.

Raagmaa sõnul jääb praegu haldusreform valimiste aastal poliitilise tahte taha. 

Raagmaa sõnul ei vasta tõele, et praegune majanduslikult raske aeg on just sobiv haldusreformi tegemiseks, lisades, et haldusreformi läbiviimine on üsna kulukas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles