Heakorrakuu algab laupäeval Stroomi rannas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuiskliiva koristamine Stroomi rannas.
Tuiskliiva koristamine Stroomi rannas. Foto: Toomas Huik

Heakorrakuu stardipauk antakse Põhja-Tallinnas Stroomi rannas laupäeval 14. aprillil kell 11, kus koristatakse rannaala, pakutakse talgusuppi ja Tanja Mihhailova annab kontserdi.


Selle aasta heakorrakuu tunnuslauseks on «Lööme linna läikima!», teatas Raepress. «Kampaania eesmärk on teha pealinn puhtamaks ja ilusamaks Tallinna päevaks, 15. maiks. Peamine suund heakorrakuul on nurgataguste prügilate likvideerimine ning selleks korraldatavad talgud,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Iga linnaosa valis kampaania jaoks endale kindla sihi, millele pööratakse heakorrakuu ajal rohkem tähelepanu. Põhja-Tallinnas on see «Mereääred ja rannad puhtaks!» ning sellest tulenevalt toimuvad talgud ja koristustööd peamiselt rannaaladel.

Kristiines jäädakse truuks oma ajaloolisele omapärale – sihiks on kujundada aed linna südamesse. Haabersti kutsub tegema «Kergliiklusteed ja nende ääred korda!». Seal on töötandriks endisele raudteetammile ehitatav kergliiklustee, mille aastakümnete jooksul prügistunud ääred vajavad korrastamist.

Kesklinnas on tähelepanu keskmes rohelised hoovid. Mustamäe linnaosa aga tähistab sel aastal oma 50.aastapäeva ja seepärast on eesmärk linnosa juubeliks lilleliseks muuta. Oma rohealad tehakse samuti puhtaks Nõmme linnaosas ja Pirital koristatakse rohealad ja pööratakse põhitähelepanu piirdeaedade korrastamisele. Suurimas linnaosas Lasnamäel on eesmärk teha puhtaks suured tühermaad, mis laiuvad linnaosa asumite vahel ning mänguväljakutelt likvideeritakse vanad ohtlikud metallelemendid.

Transpordiametil on plaanis korrastada ja uuendada ühistranspordi ootepaviljone. Kommunaalameti eestvedamisel puhastatakse tänavaid, ohutusaari ja teemaid ning pestakse ühissõidukite peatustes paiknevaid prügikaste ja pinke.

27. aprillil toimuvad ülelinnalised talgud, kuhu kaasatakse ka koolid ja lasteaiad. Heakorrakuul jooksul toimub veel mitmeid heakorratalguid üle linna, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, lasteasutuste ja korteriühistutega. Talgud viiakse läbi ka botaanikaaias, kalmistutel ning Kadrioru pargis.

Heakorrakuu pidulik lõpetamine on laupäeval, 12. mail Kristiine kevadlaadal Tondimõisa pargis, kus autasustatakse kõige aktiivsemaid heakorrakuust osavõtjaid. Meeleolu hoiab üleval ansambel Apelsin.

Kõik heakorrakuu üritused on tasuta. Täpsemat teavet heakorrakuu tegevuste kohta leiab Tallinna veebilehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles