ERR: välispoliitika instituuti ähvardab liitmine kaitseuuringute keskusega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits.

Välispoliitika instituudi nõukogu otsustas selle nädala alguses teha kaitseuuringute keskusele ühinemisettepaneku.

Kui kaitseuuringute keskuse eelarve on umbes 800 000 eurot aastas, siis Eesti välispoliitika instituut ehk EVI on oma pea kümme korda väiksema eelarvega selgelt väikevenna osas, mistõttu tahabki EVI nõukogu keskusega ühineda, vahendab ERR Uudised.

Nõukogu liige Marko Mihkelson tõdes, et  olematu eelarvega midagi tõsist ära ei tee ja välisministeeriumil on rahaga liiga kitsas, et sihtasutuse eelarvet kasvatada.

«Nõukogu nägi, et just nimelt välispoliitilise mõtte tugevdamise seisukohalt ja ideederikkuse seisukohalt oleks kasulik need kaks institutsiooni (välispoliitika instituut ja kaitseuuringute keskus – toim.) ühendada,» selgitas Mihkelson.

Kaitseuuringute keskuse nõukogu arutab ühinemisettepanekut  23. aprillil, kuid nõukogu esimees Lauri Mälksoo ütles täna, et asi on alles idee tasandil ning selle, kas ideel ka jumet on, jätab ta esialgu enda teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles