Murule sattunud graniitsõelmed koristatakse kuu aja jooksul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talvise libedusetõrje käigus teeäärsele murule sattunud graniitsõelmed koristatakse sealt niipea, kui maa on piisavalt tahenenud.


Kõige koledam pilt avaneb Tehnika tänava pikenduse ääres, kus mõne koha peal on murul nii paks kiht graniitsõelmeid, et hoolsale eramuomanikule jätkuks neid mitmeks talveks.

«Üldiselt me teeme harjame kevadeti muru igal pool, kus on vähegi prahti või sõelmeid murule sattunud. Selleks paigaldatakse tänavapuhastusmasinatele spetsiaalsed harjad. Aga praegu on haljasmaa veel natuke õrnavõitu, nii et tehnikaga sinna peale sõita ei saa,» rääkis kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Ta lisas, et sõelmete koristamisele pööratakse kindlasti tähelepanu. Linnale see mingeid lisakulusid ei põhjusta, sest tänavapuhastajatega sõlmitud lepingutes olevat kirjas, et hooldatavate teede äärsed haljasmaad peavad puhtad olema.

«On ka selliseid kohti, kuhu tehnikaga ei saagi peale sõita. Kõik käsitsitööd vajavad kohad käiakse nüüd järjest üle. Aprillikuuga algas ka haljasmaadelt prahikorjamine. Suurematelt magistraalteedelt peaksid sõelmed juba enam-vähem koristatud olema,» ütles Sulg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles