Demineerijatel olid Saaremaal tihedad tööpäevad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerija. Pilt on illustratiivne.
Demineerija. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nädalavahetusel tuli Saaremaal päevavalgele ohtralt Teise maailmasõja aegset laskemoona, mida tuli demineerijatel hävitada.

Laupäeval, 14. aprillil kell 9.08 said Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad väljakutse Saaremaale Salme valda Vintri külla, kust metsast leiti üks 76 millimeetrine mürsk, teatas Lääne-Eesti päästekeskus. Lõhkekeha transporti ei kannatud ja hävitati leiukohal.

Samal päeval, kell 17.53 käisid demineerijad Torgu vallas Iide külas. Sealsest metsast leiti üks 105 suitsumürsk ja kaks 45 millimeetrist mürsku, kuna lõhkekehad transporti ei kannatanud, hävitati leiud sündmuskohal.

Laupäeval kell 17.57 tuli väljakutse Salme valda Kaimri külla, kust leiti 12 käsigranaati, üks poolik mürsk, üks miinipildujamiin ja üks sütik. Leiud hävitati.

Pühapäeval, 15. aprillil kell 17.19 said demineerijad väljakutse Kärla valda Sõmera külla. Sündmuskohal selgus, et taluperemees oli oma õuel asuvast mullahunnikust leidnud kolm käsigranaati RGD-33 ja kümme vene päritolu vintpüssi padrunit. Granaatide puudusid sütikud ja need olid transporditavad. Leiud hävitati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles