Michal: IRL ähvardab kärpeleppest taganeda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal kritiseeris teravalt koalitsioonipartnerit IRLi, kes kipub nende hinnangul tänastel läbirääkimistel taganema eelmisel kolmapäeval kokku lepitud kärpelahendusest.


«Täna IRLi poolt valitsuskabinetis tehtud ettepanek jätta riigiaparaadi palgakulud kärpimata ja kärpida selle asemel pensioni teist sammast ning vähendada vanemahüvitist on ausalt öeldes uskumatu,» kommenteeris Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

«Mina ei kujuta küll ette, mis näoga lähevad need ettepaneku teinud poliitikud inimeste ette ja ütlevad, et - vabandust, me riigisektori palka ja majanduskulusid kärpima polnud nõus, me võtsime selle raha pensionitest ja vanemahüvitisest,» ütles Michal.

Ta nimetas Isamaa ja Res Publica Liidu käitumist kokkuleppest taganemiseks.

«Minu arvates on see lihtsalt hale, kui praeguses olukorras hakkab üks valitsusliidu erakond taganema kokkuleppest, mille järgi peab kogu avalik sektor kärpima oma tegevuskulusid 7 protsenti,» rääkis reformierakondlane.

«Eriti piinlikuks muudab selle käitumise tõsiasi, et sama erakonna esimees on paljusõnaliselt rääkinud riigisektorist õhu välja laskmisest ning palga- ja majanduskulude kärpimisest isegi 15 protsendi võrra,» lisas Michal.

Valitsuskabinet katkestas kella 12.50 paiku ligikaudu kaheks tunniks riigieelarve kärbete täpsustamise arutelu, sest osa ministreid pidi lahkuma teistele kohtumistele.

Kabinetiarutelu jätkub kell 15 ja kestab vajadusel kuni hiliste õhtutundideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles