SDE tahab vajaduspõhiseid õppetoetusi ja tulemuspõhiseid stipendiume

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatlik erakond soovib sisse seada vajaduspõhised õppetoetused ning tulemus- ja valdkonnapõhised stipendiumid.

Haridusminister Jaak Aaviksoo peab SDE algatatud seaduseelnõu aga populistlikuks ja lubab peagi välja tulla valitsuse tagasihoidlikuma kavaga, vahendab ERR Uudised.

«Põhimõte oleks selline, et kõik üliõpilased, kes läbivad õppekoormuse 100-protsendiliselt, teevad ära oma eksamid, aastas siis 60 ainepunkti ulatuses, saaksid õppetoetust,» rääkis kultuurikomisjoni kuuluv SDE liige Jaak Allik ja selgitas, et see motiveeriks üliõpilasi õppekava sajaprotsendiliselt täitma.

Lisaks saaksid need üliõpilased, kes on vähem kindlustatud perekondadest, ka vajaduspõhist toetust, kui nad õpivad kuni 75 protsendi ulatuses ning kui nad õpivad 100 protsendi ulatuses, saaksid nad nii vajaduspõhist õppetoetust kui ka stipendiumi, mis kokku teeks umbes miinimumpalga.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnul on ka valitsuse algatatud eelnõu peagi valmimas, sotside ettepanekut peab ta aga populistlikuks, sest selle jaoks oleks vaja plaanitust kümme korda suuremaid summasid, see aga poleks praeguses olukorras tema hinnangul mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles