Politsei võib 19 elektriautot kasutusele võtta juba enne suve

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto laadimas
Elektriauto laadimas Foto: Margus Ansu

Kuna sotsiaaltöötajatele mõeldud elektriautodest jäi 75 üle, jagatakse need ära riigiasutuste vahel. Politseile eraldati mitte-operatiivsete tööülesannete täitmiseks 19 elektriautot.

«Praeguste plaanide kohaselt on kavas kasutusse võetavad elektrisõidukid suunata peaasjalikult mitte-operatiivsete tööülesannete täitmise juurde, kuna näiteks külma talveilmaga ei pruugi elektriauto kasutamine patrullmasinana kõige optimaalsem valik olla,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) logistikabüroo juht Tauno Tuisk. «Samas oleme seisukohal, et iga elektrisõiduk annab politseile pisut tegevusruumi ja paindlikkust juurde.»

Siseministeeriumi õigus- ja haldusosakonna juhataja kt Anu Neemelo kinnitas Postimehele, et PPAle on eraldatud 19 sõidukit, mille saab eeldatavasti kasutusele võtta juba enne suve.

See, kui palju ja millist kasu elektriautode kasutamine politseile annab, sõltub Tuisu sõnul paljudest teguritest. Näiteks autode tehnilistest näitajatest ja vastupidavusest, vajaliku taristu olemasolust ja ka sellest, millist ülesannet need sõidukid täitma hakkavad.

«Elektriautodel on teatavad kasutamispiirangud, mis tõstavad otstarbekuse küsimuse, näiteks on päevane kilometraaž sõltuvalt ilmastikust 50-100 kilomeetrit,» tõi Neemelo välja. «Elektriautode kasutamisefektiivsust pole politsei- ja piirivalveamet ega siseministeerium seni analüüsinud, kuid kvoodimüügitehingust saadud autod annavad selleks hea võimaluse, et kaaluda tulevikus juba suuremas mahus elektriautode kasutuselevõttu.»

Kust need autod tulevad? «Sotsiaalministeerium jaotas CO2 kvooditehingu raames saadud 507 elektriautost sotsiaaltöötajatele 432 autot,» selgitas peaministri nõunik Anne Sulling. «Ülejäänud 75 autot on nüüd kavas jaotada teiste riigiasutuste vahel.»

Ta lisas, et riigikantselei palus märtsikuus kõikidel ministeeriumidel esitada oma sooviavaldused, tingimusega, et autod peavad minema kasutusse avaliku teenuse osutamiseks.

«Kokku avaldas soovi elektriautosid oma allasutuste igapäevatöös kasutusele võtta üheksa ministeeriumi ning sooviavaldusi laekus pea kaks korda enam, kui on jaotatavaid autosid,» kinnitas Sulling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles