Pikanäpumees tõi varastatud kauba poejuhi ukse taha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekott.
Kilekott. Foto: Margus Ansu / Postimees

Jaanuari alguses Saaremaal Tornimäe kauplusse tunginud ning sealt alkoholi ja sigarette varastanud noormees viis näpatud kraami järgmisel päeval poe juhataja ukse taha.

Kriminaalmenetluse käigus selgus, et 24-aastane noormees oli eelmisel õhtul koos tuttavatega oma venna juures alkoholi tarbinud ja kui seltskonnal alkohol otsa sai, tekkis noormehel mõte seda Tornimäe poest juurde tuua, kirjutab Saarte Hääl.

Kaupluse juurde jõudes väänas ta vasakpoolset aknaluuki nii, et taba küljes olnud plekist ramp tuli luugi küljest lahti. Seejärel lõi noormees jalaga puruks akna vasakpoolse osa klaasi ja sisenes poodi.

Sissetungimise käigus vigastas noormees oma jalga. Ta võttis leti tagant riiulitelt 41 pakki sigarette ja 20 pudelit alkoholi ning lahkus tuldud teed pidi. Koju hiilides märkas ta, kuidas Orissaare poolt sõitis kaupluse poole turvafirma ja seejärel politsei patrull.

Järgmisel õhtul otsustas varas varastatud kraami kaupluse juhataja ukse taha viia. Juhataja tunnistuse kohaselt leidis ta oma trepikojast  kilekoti, milles oli osa poest varastatud kraami ehk ligi 100 euro väärtuses kaupa.

Vargusega tekitas noormees 292,83 eurot kahju ja poe akna lõhkumisega 225,08 eurot kahju. Prokurör otsustas kriminaalmenetluse antud süüasjas lõpetada, sest varem kriminaalkorras karistamata noormehe süü ei olnud suur, ta oli nõus kahju vabatahtlikult hüvitama ja tegema üldkasulikku tööd ning kriminaalmenetluse jätkamiseks puudub avalik huvi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles