EAS pikendas taas Ärma talu avalikku kasutusse andmise tähtaega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel kogunesid presidendi tallu Eesti tunnustatud kokad ja mahetoidutootjad.
Mullu suvel kogunesid presidendi tallu Eesti tunnustatud kokad ja mahetoidutootjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) rahuldas OÜ Ermamaa taotluse peatada Erma Pargi külalistemaja majutus- ja konverentsiteenuste avalikkusele osutamine kuni Toomas Hendrik Ilvese presidendi ametiaja lõppemiseni.

Vastavalt EASile esitatud taotlusele jätkab Ermamaa äriplaani elluviimist alates 2017. aasta 1. jaanuarist ja toetuse eest soetatud vara sihtotstarbelist kasutamist kuni 2020. aasta 31. juulini, kirjutab Õhtuleht. «Juhul, kui toetuse saaja ei jätka taotlusekohast äriplaani elluviimist, on EASil kaalutlusõigus toetus osaliselt tagasi nõuda lähtuvalt kehtivast seadusandlusest,» ütleb EASi turundus- ja kommunikatsiooniüksuse direktor Leitti Mändmets.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juht Piret Pert lisab, et EASi hinnangul on Toomas Hendriku abikaasale Evelin Ilvesele kuuluv OÜ Ermamaa projekti eesmärgi osaliselt täitnud (ja jätkab täitmist), s.o tutvustanud Eestit kui turismi sihtkohta ning olnud avatud riigipea külalistele.

OÜ Ermamaa sai 2006. aasta märtsis EASilt 2 979 000 krooni toetust, et «luua Eestis unikaalne toode Erma Park, kujundades välja avalikuks kasutamiseks mõeldud kultuuri ja puhkeobjekti inimestele, kes väärtustavad intellektuaalseid harrastusi, hoolivad loodusest ning huvituvad paikkondlikust kultuurist ja eripärast».

Vahepeal kaalus EAS võimalust, et kuna Ermamaa pole täitnud toetuse saamisega kaasnenud kohustusi, tuleb osa toetusrahast ehk vanas rahas pisut üle miljoni krooni tagasi nõuda. EASi hinnangul tulnuks Ermamaalt toetus osaliselt tagasi nõuda just selles osas, mis oli projekti peamine eesmärk – olla avatud kultuuri- ja puhkeobjekt, sest just avalikkusele teenuse osutamise lubadus oli üks peamisi põhjusi, miks OÜ Ermamaa üldse EASilt raha sai.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles