Ansip: kapo aastaraamatule pole midagi ette heita

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu infotunnis, et näe kaitsepolitsei aastaraamatu sisus probleeme ja tema hinnangul vastab see heale ajakirjandustavale.

Riigikogu liige Yana Toom (KE) küsis peaministrilt infotunnis, kas aastaraamatu ilmutamine käib kaitsepolitsei ülesannete alla ning kas selle roll avaliku arvamuse mõjutajana tuleks seada kaitsepolitsei üheks ülesandeks.

«Julgen öelda, et see on üks enam oodatud perioodikaväljaandeid Eestis ja selle tekitatud resonants on tavaliselt üksjagu tugev. Minu meelest see ongi selle väljaande avaldamise eesmärk – informeerida inimesi, et nad saaksid ainest mõelda, kuhu nad tahavad, et meie riik areneks,» ütles Ansip, kelle sõnul tuleks aastaraamatut vaadata vaid kui kommunikatsioonivahendit.

Ansipi sõnul ei jaga ta arvamust, et Tallinna linnavolikogu opositsiooni umbusaldusavaldus abilinnapea Mihhail Kõlvartile oli ajendatud just Kapo aastaraamatust. «Ehkki, kui see nii on, ega ka see taunitav ei ole, kui inimesed on saanud mõtteainest nii palju, et see aines on sundinud neid suisa tegutsema.»

Kui aga kellegi mainet on aastaraamatus riivatud, ei pea seda Ansipi sõnul ilmtingimata kohtus lahendama. «Ka antud kaasuses on kõigil võimalik pöörduda pressinõukogusse ja paluda seal siis tõde välja selgitada. Ma arvan, et kellelgi sellele aastaraamatule ajakirjanduslikust aspektist midagi ette heita küll ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles