Mees ähvardas kannatanul kõrvad peast lõigata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Corbis/Scanpix

Teisipäeval algas Kuressaare kohtumajas lühimenetlusena protsess kahe noore mehe üle, kellest ühte süüdistatakse ligi paarikümnes kuriteoepisoodis, muu hulgas ka piirivalvurile näkku löömises, SMS-laenude väljapetmises võõrast pangakontot kasutades ja kannatanult noaga kõrvade peast ära lõikamisega ähvardamises.


Süüdistuse kohaselt tellis viiel korral kriminaalkorras karistatud 23-aastane Jaan 2007. aastal, kasutades ära talle antud Ühispanga paroolikaarti, teise inimese nimel kolmest erinevast kiirlaenukontorist SMS-laene kokku 6000 krooni eest, kirjutas Meie Maa.

Kui laenukontorid temaga laenu võtmise kontrollimiseks ühendust pidasid, moonutas ta häält, et jätta mulje, nagu oleks ta kontoomanik.

Meest süüdistatakse ka võltsitud Läti juhiloa kasutamises, mille ta esitas autot juhtides 2007. aasta detsembris nii Kuressaares kui Harjumaal Saue vallas politseile.

Süüdistuse järgi rentis Jaan mullu veebruaris võltsitud juhiloa järgi Kuressaarest Volkswagen Passati ega tagastanud autot rendifirmale.
Veel süüdistatakse meest selles, et ta tungis mullu 8. augustil Kuressaares Jürka poe juures kallale mehele, tekitades talle kehavigastusi. Päev hiljem ähvardas ta tekkinud sõneluses Kodulinna lokaali ees ühel kannatanul 120 mm pikkuse teraga noaga kõrvad peast lõigata.

Kui politseipatrulli koosseisus töötanud piirivalvur läks Jaani turu territooriumil korrale kutsuma, üritas mees piirivalvurile pähe lüüa ja tabas ametnikku rusikaga näkku.

Lisaks söödistatakse meest ja tema kaaslast mitmetes huligaansustes ja vargustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles