ERR: Ilves ja Kasparov väitlesid Pärnus innovatsiooni teemal

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene malelegend Garri Kasparov malesimultaanil Nordic Hotel Forumis.
Vene malelegend Garri Kasparov malesimultaanil Nordic Hotel Forumis. Foto: Andres Haabu

Pärnus toimunud finantskonverentsil arutlesid Euroopa tunnustatud mõtlejad ja äriliidrid Euroopa finantstuleviku üle tänaste kriiside valguses.

Debatil keskendusid Eestis viibiv Venemaa oppositsioonipoliitik ja malelegend Garri Kasparov ning president Toomas Hendrik Ilves innovatsiooni teemale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mõlemad vestlusel osalejad rõhutasid vajadust riske võtta ja rohkem teadustegevusse investeerida.

Ilvese sõnul väikestest sammudest ei piisa - globaalses mõõtmes vajame revolutsiooni tervishoiu ja sotsiaalsüsteemides, et katastroofi ära hoida, Kasparov ütles, et praegust kriisi ei ole võimalik lahendada, kui jääda väikeste sammudega edasiliikumise juurde.

Garri Kasparovil on peagi ilmumas raamat rahvusvahelisest innovatsioonist ja sellest, kuidas ühiskonnad uuenevad, millised on kultuurilised takistused ja kuidas tehnoloogiline areng Läänes on seiskunud, vahendasid ERRi teleuudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles