Tuntud matkaselli suhtes algatati kriminaalmenetlus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned koeraomanikud lasevad oma lemmikutel omapäi ringi käia.
Mõned koeraomanikud lasevad oma lemmikutel omapäi ringi käia. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Mitme reisiraamatu autori Marko Kalduri suhtes alustati kriminaalmenetlust seoses 83aastase mehe väidetava peksmisega selle eest, et too ei saanud hakkama oma koera talitsemisega.

Neljandal aprilli päeval leidis Jõhvi Veski tänaval aset intsident, kus kannatanu avalduse põhjal peksti kella 15 ajal 83aastast meest, kirjutab Põhjarannik. Juhtumiga seoses alustati kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel kriminaalmenetlust. Politsei sõnul on Marko Kaldur juhtumis kahtlustatavana üle kuulatud.


Kannatanu lapselaps oli Põhjarannikuga napisõnaline, öeldes vaid, et omakohus pole kunagi lahendus. «Üle 80aastase inimese ründamiseks pole palju jõudu vaja. Kõik kommentaarid on antud õigusorganeile ja pole mõtet kannatanule lisatüli tekitada. Kõigi lastelaste kohus on oma vanavanemaid kaitsta,» ütles ta.

Kaldur väidab, et vanataadi peksmises kahtlustatakse teda alusetult. «Teema on lahtine, aga olen kindel, et asi leiab peagi mind õigeks mõistva lahendi,» sõnas ta lisades, et koerapidajatele, kes lasevad oma loomadel lahtiselt joosta, võiks kutsuda politsei, aga nende kohaletulemise ajaks oleks vanamees oma krantsiga juba läinud.

Lubab kaeba ise kohtusse anda

Kaldur tunnistab, et kasutas vanema mehe suunal «reljeefsemat väljendusviisi», aga vägivallani tema sõnul asi ei läinud. Samuti lubab ta süüdistusest vabanemise järel ise kannatanu ja tema lapselapse kohtusse kaevata, kuna nood olevat teda laimanud ja ähvardanud.

Samas on Marko Kaldur seda meelt, et väärtegude sooritajatega võitlemiseks tuleks kasutada senisest märksa radikaalsemaid võtteid. «Inimestele ei jõua kohale, kui nendega vaid viisakalt suhelda. Samale vanamehele, kellest on jutt, pidasin varemgi korrektses vormis loengu, aga see ei mõjunud. Toetan pooleks aastaks šariaadiseaduste kehtestamist. Vargal raiutakse käsi, abielurikkujal midagi muud. Kiiruseületaja jääb ilma jalast, mis gaasi annab. Neilt, kes ei saa koerapidamisega hakkama, võetakse koerapidamisõigus ja samuti nende lähedastelt,» arvas Kaldur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles