Roostal algavad XXVI kõrgemad riigikaitsekursused

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna algavad Läänemaal Roostal XXVI kõrgemad riigikaitsekursused, kus keskendutakse riigikaitse laiapõhjalisele käsitlusele.

Kuue päeva jooksul saavad kursuslased põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldustest ja selle seadusandlikust keskkonnast, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Samuti käsitletakse rahvusvahelist kaitsealasest koostööd, Eesti kaitseinvesteeringuid, sisejulgeolekut ning riigikaitse seotusest erinevate eluvaldkondadega. Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, et lahendada riigikaitse ja julgeolekuga seotud ülesannet.

Kursused avab esmaspäeval kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. Teiste seas esinevad kursuslastele peaminister Andrus Ansip, siseminister Ken-Marti Vaher, kaitse-, välis-, sise- ja sotsiaalministeeriumi ametnikud, kaitseväe ohvitserid ja asjatundjad. Samuti toimub kursuslaste vestlusring president Toomas Hendrik Ilvesega.

Lisaks akadeemilistele loengutele külastavad kursuslased Ämari lennubaasi, tutvuvad Paldiskis 1. jalaväebrigaadi linnakus kaitseväe ja siseministeeriumi valitsemisala varustusega ning külastavad Paldiski sadamas Eesti mereväe laeva. Kursused edukalt läbinutele antakse vastav tunnistus ja rinnamärk.

Alates 1999. aastast toimuvad kõrgemad riigikaitsekursused on lõpetanud üle 1100 inimese erinevatest eluvaldkondadest. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles