Prokurör nõudis tapjale miinimumkaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummu vangla
Rummu vangla Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Harju maakohtus oli neljapäeval kohtupingis 2006. aasta suvel Tallinna südalinnas nooruki tapmises süüdistatav mees, kellele prokurör nõudis miinimumkaristust.


Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli palus kohtul mõista 23-aastane Aleksei süüdi tapmises, kehalises väärkohtlemises ning avaliku korra rikkumuses ning karistada teda selle eest kuueaastase vangistusega.

Karistusseadustiku järgi on tegemist miinimumkaristusega, mida saab tapjale süüdimõistmise korral määrata, maksimumkaristus oleks 15 aastat vangistust.

Siniväli sõnul otsustas ta nõuda süüdistatavale minimaalset karistust, kuna mõlemad pooled olid kuritöö ajal alkoholijoobes, süüdistatav sai rünnaku käigus ise ka vigastada ning ta palus tapetu emalt vabandust. Samuti ei nõudnud kannatanu materiaalsete ega moraalsete kahjude hüvitamist.

«Aleksei kaitsja Sergei Razenkov palus aga kohtul oma kaitsealune õigeks mõista. Kohus langetab otsuse märtsi alguses,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNSile.

Prokuratuur saatis Aleksei kohtu ette juba 2007. aasta veebruaris. Süüdistuse järgi tekkis Aleksei seltskonnal 2006. aastal ööl vastu 30. juulit Kaubamaja tänaval bussipeatuses tüli teise noortegrupiga.

Aleksei haaras noa ja lõi Denissi-nimelist noorukit rindu ning rusikaga vastu nägu. Deniss pääses eluga, kuid sama hästi ei läinud 22-aastasel Aleksandril, kellele Aleksei samas kohas noaga rindu lõi. Üliraskelt viga saanud kannatanu varises kokku ja suri sündmuskohalt.

Vahetult pärast kuritööd rääkisid sündmuskohal olnud noored, et kahel seltskonnal tekkis bussipeatuses sõnavahetus. Noorte sõnul võis tüli alguse saada kannatanu repliigist süüdistatava ja tema tüdruku kohta.

Politsei pidas kaheksaklassilise töötu Aleksei kinni otse kuriteopaigal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles