Kuressaaret tabas vandaalitsemiste laine

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Laura Oks/Postimees

Eelmisel nädalavahetusel tagusid vandaalid Kuressaares ettesattunud sõidukeid, lõhkusid aedu ja risustasid vahtplastiga Põduste jõge.

Ööl vastu laupäeva ei suutnud kolm teismelist noormeest Ida-Niidu Säästumarketi juures oma pulbitsevat energiat kuidagi taltsutada ja asusid samas parkivatele autodele jalahoope jagama, kirjutab Saarte Hääl. Pimeduse varjus tegutsenud vandaalid ei saanud aga kuigi kaua pahandust teha, kuna nende tegutsemist märganud linnakodanik kutsus kohale politseipatrulli. Noorukid saadi kätte ja toimetati jaoskonda. Saarte Hääle andmetel võisid noorukid olla purjus ning esialgu salgasid nad tehtu maha.

Vandaalide ohvriks langes nädalavahetusel ka ühe Karja tänava eramu aed, mis lõhuti, ning maja hoovi oli visatud teise maja küljest kangutatud vihmaveetoru.

«Politseil oli tõepoolest üksjagu tegemist, oli nii vandaalitsemisi kui ka teateid selle kohta, et autosid on siin-seal kahjustatud,» ütles Saarte Häälele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht, lisades, et seda võib kindlasti öelda, et põhjuseks oli osalt liigne alkoholipruukimine ja teisalt uljus.

Pahandusterohke nädalavahetuse lõpetas aga esmaspäevahommikune vaatepilt Kuressaare Suuresilla juures, kus Põduste jõel oli nagu kevadine jääminek, sest jões ujusid justkui jääpangad. Lähemale minnes selgus siiski, et tegemist oli hoopis vahtplastiplaatidega, mille olid sinna jätnud parveehitajad.

«Varastati vahtplasti, ehitati parv ja sõideti siis sellega mööda jõge,» ütles eile hommikul Kuressaares Põduste jõe kaldalt sodi koristanud Aarne Aarnis, kelle andmete kohaselt oli sisse murtud lähedal asuva firma hoovi ning tema arvates võis parvematerjal just sealt pärit olla.

«No parvetatakse ju ikka, aga enda järelt tuleks koristada ka,» sõnas Kuressaare linnamajanduse juhataja Urmas Raik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles