Tuntud poksijaga seotud firma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna telefoni teel sai Work Solutionilt vaid anonüümseid kommentaare, läksin firmasse, esitledes ennast võimaliku kliendina.


Firmas võttis mu vastu noormees, hääle järgi võis arvata, et just temaga olin telefonitsi vestelnud. Noormees ütles, et tööd praegu ei ole. «Võimalik, et tööd on kevadel ja suvel, ehitusel Inglismaal.»



Küsisin lepingut näha. Selle esimeses kolmes punktis olid üldsõnaliselt kirjeldatud firma kohutused: firma aitab töö leidmisele kaasa. Järgnesid töövõtja kohustused. Näiteks, tellija (st tööotsija) maksab ise kinni sõidukulud ja elamispinna.



Äriregistri andmeil on ettevõttel kaks juhatuse liiget: Martin Ottas ja Aleksandr Rubjuk. Just Rubjukiga kohtusingi klienti mängides firma kontoris, kui kunagisel poksilootusel pole just kaksikvenda, kes kannab sama nime. 2007. aastal sai Rubjuk Chicago MMil 9. koha. Mullu mais teatas aga Eesti Poksiliit, et Rubjuk jäetakse stipendiumita, sest Ateena olümpiapääset ta ei saanud.



Eesti saatkonna konsulaarnõunik Leemet Paulson ütles, et on Inglismaal hätta sattunutega telefonitsi ühenduses olnud. «Dianalt kuuldu põhjal võib oletada, et nad läksid üpris suure riski peale,» tõdes ta. «Maksid raha vasakule ja paremale, ilma et neil olnuks mingit teavet või kindlustunnet töö osas.»



Paulsoni sõnul võis vahendusfirma ise petturite orki langeda. «Kui aga Diana ja Sergei tunnevad, et OÜ Work Solution on neid petnud, siis tuleks neil Eestis politseile avaldus kirjutada,» ütles Paulson. Tema  väitel on saatkonda pöördunud mõnedki inimesed, kes on Suurbritanniasse tööle meelitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles