Endine asjur: Afganistanis tähtaegu seadmata jääksime lõputult ootama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sepp.
Tanel Sepp. Foto: Evelyn Kaldoja

Kui rahvusvaheline koalitsioon ei seaks Afganistanist lahkumiseks mingeid tähtaegu, siis jääksimegi ootama, millal riigi julgeolekujõud ühele tasemele jõuavad, ütles Eesti endine asjur Afganistanis Tanel Sepp.

«Tähtaja seadmisega survestame teatud määral Afganistani valitsust, et nad peavad oma töö ära tegema, täitma oma lubadused,» vahendab ERR Uudised Sepa sõnu.

«Ja teisalt, me ei taha ju ehitada üles ideaalselt toimivat julgeolekusüsteemi – meil on vaja süsteemi, mis on võimeline ise edaspidi tegelema mässulistevastase tegevusega ja see on kõik,» lisas Sepp.

Ta märkis, et kui 2014. aastal Afganistanis julgeoleku kontrollimine kohalikele üle antakse, ei tähenda see välisabi lõppemist – kindlasti jätkub kohalike julgeolekujõudude koolitamine ning ka tsiviiltegevus ehk doonorid jäävad suures osas tegutsema.

Lääneriigid tahavad Sepa sõnul, et Afganistanis ei toimuks pärast vägede väljatulekut tagasiminekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles