Londoni kodutute sekka ilmusid eestlased

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu.
Kodutu. Foto: Caro / Scanpix

Suurbritannia heategevusorganisatsiooni Homeless Link andmetel on Londoni kodutute sekka ilmunud ka eestlased, keda on Ida- ja Kesk-Euroopast pärit kodutute seas kaks protsenti.

Eelmise aasta novembris tehtud uuringu käigus küsitletud 508 kodutust oli 126 pärit Ida- ja Kesk-Euroopast, selgub Suurbritannia heategevusorganisatsiooni Homeless Link uuringust.  Aasta varem oli neid 18 protsenti.

Uuringu andmetel on Ida- ja Kesk-Euroopast pärit Londoni kodututest pea pooled poolakad, 13 protsenti on pärit Rumeeniast ja kaheksa portsenti on leedulased.

Lätlasi oli kodutute seas neli protsenti, võrreldes eelmise aastaga kasvas nende arv ühe protsendi võrra.

2007. aastaga võrreldes on vähenenud tšehhidest ja slovakkidest kodutute arv, kõige enam on vähenenud kodutute ungarlaste arv, mis on langenud 7 protsendilt neljale.

Uuringu andmetel on Ida- ja Kesk-Euroopast pärit kodutute seas kahekordistunud nende inimeste hulk, kel on alkoholiga probleeme. Kui 2007. aastal oli selliseid kodutuid 26 ehk 35 protsenti, siis möödunud aastal oli selliste kodutute arv kasvanud 88 ehk moodustas 67 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles