Kasside paaritamine viis kohtu ette

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis jõudis esimest korda kohtu ette juhtum, kus puhtatõuliste kasside paaritamine ajas nende omanikud nii tülli, et asja peab lahendama kohus.


Asjatundjad väidavad siiski, et nn eliitlemmikute paaritamisel on sellised probleemid üsna sagedased, kirjutab Den za Dnjom.

Kohtuasja algataja Irena Pavlova leppis 2007. aasta oktoobris Natalja Lukasega kokku neile kuuluvate kasside paaritamise.

Selleks oli sõlmitud leping: Natalja maksab paaritamise eest 10 000 krooni, kuid alles pärast kassipoegade sündimist.

Kasside armurõõmude tulemusena sündisid kassipojad, kuid kahjuks hukkusid nad järgmise kümne päeva jooksul üksteise järel otse omaniku silme all.

Pärast nende surma keeldus Natalja paaritamise eest kokkulepitud summat tasumast, väites, et kasside seksi eest ta maksma ei hakka.

Samas pöördus Natalja Lukas veterinaararsti poole alles siis, kui suri viimane kassipoeg. Ametlikult ongi fikseeritud ainult tema surm.

Nüüd kahtlustab Irena Pavlovat esindav jurist Maarika Pähklemäe, et äkki müüdi pesakond kiisusid «vasakule».

Praegu on protsess alles algstaadiumis ja kujuneb sarnaste pretsedentide puudumise tõttu ajalehe andmetel tõenäoliselt pikaks, kusjuures ilmselt tuuakse kohtule tutvumiseks kohale ka mõlemad kassid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles