Ratas: väljapressimisega erakonda värvatust saab ohtlik sisevaenlane

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. juuli 1978 - Jüri Ratas
2. juuli 1978 - Jüri Ratas Foto: Liis Treimann

Riigikogu keskfraktsiooni liige Jüri Ratas ei ole oma sõnul kuulnud juhtumitest, kus erakonda liikmeid väljapressimistega värvatakse ning pidas seda parteile väga kahjulikuks lähenemiseks.

Ratas lausus ERRi uudisteportaalile, et ei tea juhtumeid, kus inimestele oleks erakonnaga liitumiseks avaldatud survet, ähvardades kas töökoha kaotusega või mõne muu mõjutusviisiga.

«Olen kindel, et oma koduerakonna suhtes vaid väga pahatahtlik parteilane kasutab sellist moodust. Vähegi mõtlev inimene peaks teadma, et sellisel viisil erakonda värvatust saab ohtlik sisevaenlane,» ütles Ratas.

«Minu veendumusel ei ole sellisel lähenemisel kohta ei tänases ega homses Keskerakonnas,» lisas Ratas.

Keskerakonnast lahkunud skulptor Tauno Kangro rääkis Eesti Ekspressile antud intervjuus, et tema liitumise taga oli toonase Tallinna linnavolikogu aseesimehe Elmar Sepa ähvardus jätta Kangro ilma oma elamisest ja ateljeest, Keskerakonnaga liitudes pidid probleemid lahenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles