TV3: aiandusühistu jättis elanikud kaheks päevaks elektrita

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiisa lähedal asuva Aespa küla aiandusühistu Strela oli kaks päeva ilma elektrita, põhjuseks võlg Eesti Energia ees.

Kohalikud kaebavad, et võlg on tekkinud aiandusühistu juhatuse suutmatuse tõttu asju korraldada, vahendas TV3 «Seitsmeste uudiste» videolõik.

Aiandusühistus Strela on 27 krunti. Segadused ühistu juhatuse poolt esitavate arvete ja arusaamatute võlgade pärast on pannud osad inimesed üsna lootusetusse olukorda.

«Süsteem ongi selline, et keegi korjab raha, see raha läheb kuskile, aga kas ta ka läheb seaduslikult nagu ta peaks minema, seda ei tea,» ütles kohalik elanik Aivar Kukk, kes just selle tõttu pole alates detsembrist oma elektriarvet maksnud.

Kuna läbirääkimised ühistu esimehega, kes kirjutab arveid ühistu liikmetele pastakaga tavalise paberi peale, jooksid liiva, otsustas Aivar Kukk ise Tallinna sõita, et ühistu võlgnevus omast taskust kinni maksta. Neljalapselise pere enda võlgnevus Eesti Energia ees oli mõnisada krooni alla tuhande, kuid kokku tuli pereisal voolu tagasi saamiseks maksta 5041 krooni, teatas uudistesaade.

Üleeile õhtul lülitas Eesti Energia voolu aiandusühistus sisse, kuid segadused ühistu ümber endiselt kestavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles