Riigikohus ei võtnud aprillimässaja süüasja arutusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna liige.
Öise Vahtkonna liige. Foto: Peeter Langovits

Riigikohus ei võtnud Kremli-meelse rühmituse Öine Vahtkond liikme Andrei Atškassovi süüasja arutusele, mistõttu jäi jõusse talle aprillirahutuste ajal Tallinna kesklinnas laamendamise eest määratud tingimisi vangistus.

Riigikohus ei pidanud Atškassovi kaitsja, vandeadvokaadi vanemabi Owe Ladva kaebust põhjendatuks ega võtnud seda arutusele.

Mullu detsembri alguses jättis Tallinna ringkonnakohus jõusse Atškassovile massilise korratuse ajal toime pandud süüteo eest määratud tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Samas tühistas ringkonnakohus Atškassovilt kaitsepolitsei 154 532 krooni ja 45 sendi suuruse tsiviilhagi väljamõistmise ning mõistis talt uue otsusega kaitsepolitseiameti ühe lõhutud akna eest välja 2800 krooni.

Süüdistuse järgi osales Atškassov Tallinnas 2007. aasta 26. aprillil Tõnismäelt alguse saanud massirahutustes ning loopis kella 23 ajal Endla tänava ja Toompuiestee ristmiku lähistel kividega teenistuskohuseid täitnud politseinikke ning samas asuvat kaitsepolitseiameti hoonet, lõhkudes sellel vähemalt ühe akna.

Samuti osales Atškassov järgmisel päeval jätkunud massikorratustes ning segas aktiivselt politseinike tegevust korra tagamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles