Veel üks afgaani sõdur tappis USA kolleegi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaadi ja roosiga afgaani sõdur.
Automaadi ja roosiga afgaani sõdur. Foto: SCANPIX

Afganistani sõdur lasi üleeile õhtul selle riigi lõunaosas Kandahari provintsis maha USA sõduri ja kohaliku tõlgi, vahendab ajaleht USA Today AP uudist.
 

Sõduri ja tõlgi surma ning vigastusi veel kolmele koalitsioonivõitlejale põhjustas afgaani sõdur, kes avas hoone katuselt kuulipildujatule, ütles anonüümne kõrge USA kaitseametnik.

Alates selle aasta algusest on Afganistani mundrikandjad tapnud vähemalt 16 koalitsioonisõdurit.

Alates 2007. aastast on Afganistani politseinikud ja sõjaväelased tapnud üle 80 koalitsioonisõduri. Üle 75 protsendi sellistest rünnakutest on leidnud aset viimase kahe aasta jooksul.

AP märgib ära, et samas on USA sõjavägi väga ettevaatlik, kui kirjeldab rünnakuid, kus Afganistani sõjaväe või politsei vormis isik on tapnud koalitsioonivõitleja. Nimelt ei pruugi need sugugi alati olla inimesed, kes on Afganistani julgeolekujõudude palgalehel. Afganistani sõjaväe ja politsei vormid on saadaval ka turgudel ning Taliban on neid varem ka maskeerumiseks kasutanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles