Lottemaa ehitajat riigihankega ei leitud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutus Leiutajateküla otsustas Lottemaa teemapargi hoonete ja rajatiste ehitustööde teostamiseks korraldatud riigihanke konkursile laekunud pakkumised tagasi lükata ja korraldada uue hanke, sest kõik neli esitatud pakkumist ületasid kavandatud eelarve võimalusi.

SA Leiutajateküla nõukogu esimees Rein Malsub ütles, et praegu käib töö täiendavate hanketingimuste väljatöötamiseks ning uus riigihange kuulutatakse välja lähiajal.

«Leiutajateküla kõige tähtsam mõttetera ütleb: headus teeb elu huvitavaks. Sellest me Lottemaa rajamisel ka lähtume, lootes leida kogenud ja heasoovliku ehitaja, kes tuleks ja aitaks leiutajateküla valmis ehitada,» rääkis Malsub.

Tema kinnitusel on projekt praegu algses graafikus ja ta uskus, et saab Lottemaa teemapargi avada 2013. aasta suve alguses, nagu plaanitud.

SA Leiutajateküla, mis hakkab rajatavat Lottemaa teemaparki opereerima, taotles EASilt piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust. EASi positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ehitusluba, lisaks on sõlmitud koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega. Kohe pärast ehitaja leidmist saab reha maasse lüüa.

Kogupere teemapark Lottemaa tuleb Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu randa 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maaomaniku, Kaitseliiduga on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Lottemaa on Lotte autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsa unistuse järgi loodav originaalne kogupere teemapark, mis arvestab välismaa teemaparkide kogemusi ning pakub nii lastele kui täiskasvanutele põnevat tegevust ja mängulist kaasalöömist. Lottemaa keskseks tegelaseks on laste armastatud koeratüdruk Lotte koos oma pere ja sõpradega, kes kõik elavad ja tegutsevad Leiutajatekülas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles