Eesti avas Kuopios aukonsulaadi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aukonsul Soomes Tuija Päivi Keinonen.
Eesti aukonsul Soomes Tuija Päivi Keinonen. Foto: Välisministeerium

Täna avas kultuuriminister Rein Lang Eesti aukonsulaadi Soomes Kuopios.

Eesti uus aukonsul Soomes on Tuija Päivi Keinonen.

Välisminister Urmas Paet nimetas selle aasta 15. veebruaril Medfiles OY tegevdirektorina töötava Keinoneni Eesti aukonsuliks Kuopios. Tema konsulaarpiirkonda kuuluvad Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala maakonnad.

Eesti aukonsulid Soomes aitavad Helsingis asuvat saatkonda, osutades kodanikele teatud konsulaartoiminguid. Aukonsulaadi avamine Kuopios aitab kaasa konsulaarteenuste osutamisele Ida-Soome piirkonnas viibivatele Eesti kodanikele. Näiteks Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala maakondades elab üle 1500 Eesti kodaniku, neist Kuopios hinnanguliselt 200. Samuti on oluline osa aukonsulite tegevusest seotud ka Soome ja Eesti kultuuri- ning majandussuhete edendamisega.

Aukonsulaat asub aadressil Volttikatu 5, Kuopio 70701, Soome. Aukonsuliga saab ühendust telefonil +358 20 7446 800.

Aukonsulaadi avamisega seoses korraldati ka näitus – kuna tänavu möödub 150 aastat eepose «Kalevipoeg» rahvaväljaande ilmumisest Kuopios, eksponeeritakse aukonsulaadis 12 haruldast «Kalevipoja» väljaannet. Samuti on võimalik näha ka 1862. aastal Kuopios ilmunud «Kalevipoega». Väljapanek on pärit Rahvusraamatukogu kogudest ja näituse koostas raamatukogu vanaraamatu spetsialist Urve Sildre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles