Kiriku korjanduskarbi rüüstaja läheb vangi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla
Viru vangla Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas tunnistati sularahavargustes ja Püha kiriku korjanduskarbi tühjendamises süüdi 36-aastane Marko Peit, keda karistati aasta ja kaheksa kuu pikkuse reaalse vangistusega.

«Kas ma nüüd nii ei saaks, et mind vabastatakse, ma ajan asjad korda ja lähen ise etteantud kuupäeval vanglasse?» vahendas Saarte Hääl Marko Peidi küsimust kohtusaalis. Kohtunik jättis mehe siiski vahi alla.

Mees on varem üheksal korral kriminaalkorras karistatud ja ka reaalselt vanglas istunud. Eelmisel suvel vabanes ta vanglast ja hakkas varastama kõigest kaks kuud pärast vabanemist.

Süüdistuse järgi hiilis ta septembri alguses Kuressaare haigla kirurgiaosakonda ja varastas sekretäri ametiruumist 48 eurot. Mõni nädal hiljem tegi ta tühjaks Tornimäe kaupluse töötaja rahakoti, milles oli 90 eurot. Oktoobris murdis Peit lahti Püha kiriku korjanduskarbi lukud, kuid sai saagiks vaid 10 eurot. Ning juba mõne päeva pärast sisenes ta Kuressaare Ristiku lasteaeda ja võttis majandusjuhataja rahakotist 30 eurot.

Ka sellest oli mehele vähe ning ta üritas Kuressaare Vanalinna kohvikust varastada kassaaparaati. Juba mõne aja pärast proovis ta õnne Kihelkonnal, kus tal õnnestus ühe naise rahakotist 140 eurot varastada.

Seejärel suundus kurjategija Kaarma valda ja oktoobri lõpus näppas ta Sarmet OÜ riietusruumist rahakoti, mille omanik 75 euro võrra vaesemaks jäi. Seejärel tuulas Peit läbi ka Kaarma kooli ruumid ja varastas ühe töötaja rahakotist 125 eurot.

Mullu novembris võeti Peit vahi alla. Kohus mõistis mehele ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse reaalse vangistuse, tal tuleb hüvitada ka kannatanutele tekitatud kahju, mille suurus on kokku üle 600 euro, lisaks tuleb tal riigituludesse tasuda 435 eurot sundraha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles