Volikogu liige: Tallinnast saab bussiga Pärnu tihemini kui teise linnaossa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse bussiterminaal.
Viru keskuse bussiterminaal. Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakondlasest pealinna volikogu liikme Ants Leemetsa arvates tuleb uuendada Tallinna ühistranspordi liinivõrku, sest see on ajale jalgu jäänud. Nii  pääseb Tallinnast Pärnu kergemini kui Veskimöldrest kesklinna.

«Selleks, et pealinna busside, trollid ja trammidega oleks mugavam liigelda ning nende kasutajaskond tõuseks, tuleb kiiremas korras kujundada uus liinivõrk. Tänane taristu on kujundatud eelmise sajandis seitsmekümnendatel ning ei arvesta inimeste tänaste vajadustega,» selgitas Tallinna volikogus vastava eelnõu üleandnud Ants Leemets.

Oma eelnõus teeb Leemets linnavalitsusele ülesandeks tellida ekspertidelt kaasaegne ühistranspordi liinivõrgu kujundus, mis arvestaks kõikide ühistranspordi liikidega, seejuures ka linnasisese elektriraudteega.

Uuselamurajoonid on vaeslapse osas

Volikogu liige toob ühe murekoha näitena uuselamurajoonid, millede arenguga käsikäes ei ole käinud ühistranspordi areng. «Eri piirkondade ühistranspordi vajadused on muutunud ning on uuselamurajoone, mille ühendus teiste linnaosadega on äärmiselt halb. On ikka kummaline küll, kui näiteks Veskimöldri ja kesklinna vahet käib buss harvemini kui Tallinna ja Pärnu vahet,» märkis Leemets.

Reformierakondlane rõhutas, et heal tasemel ja toimiva ühistranspordi alustalaks saab olla vaid efektiivne ja kõikehõlmav liinivõrk. «Selle asemel, et ühistransporti reformida odavamaks, peaks seda tegema hoopis kiiremaks ja mugavamaks,» ütles Leemets.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles