Kohus mõistis kaaslase surnuks sõitnud roolijoodikule šokivangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske liiklusõnnetus Ida-Virumaal
Raske liiklusõnnetus Ida-Virumaal Foto: Politsei

Viru maakohus määras möödunud nädala lõpus šokivangistuse mehele, kes põhjustas purjuspäi autot juhtides kaasreisija surmaga lõppenud raske liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1964. aastal sündinud Igori süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest kannatanu surm, ning karistas teda kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Sellest kolm kuud tuleb mehel kohe reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaja peab ta aga kandma tingimisi kaheaastase katseajaga.

Kohus keelas Igoril katseajal tarvitada alkoholi ja narkootikume, samuti võttis kohus mehelt poolteiseks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse ning mõistis välja surdraha ja menetluskulud.

Süüdistuse järgi istus Igor 2009. aasta 23. mai õhtul purjuspäi autorooli ning kihutas Iisaku alevikus Iisaku-Varesmetsa teel teelt välja. Raskes õnnetuses kaotas elu 1986. aastal sündinud mees, lisaks sai üks sama vana mees vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles