TV3: Pühajärve kooli lapsevanemad võitsid sõja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänu Otepää Pühajärve kooli õpilaste vanemate südikusele saavutati kohaliku võimu üle kohtus võit ning Pühajärve kool pääses sulgemisest, vald otsust edasi ei kaevanud.

Erinevalt kohalikust võimust, kohus mõistis lapsevanemate muret ja leidis, et otsus Pühajärve põhikooli tegevuse lõpetamise kohta oli tehtud kiirustades ja kõiki asjaolusid kaalumata, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised». Samuti tõdes kohus, et lapsevanemaid ei kaasatud otsuse menetlusse, kuigi just nendega oleks tulnud läbi rääkida ja lahendusi koos otsida.

«Kindlasti lapsevanemad on arvamusel, et meie kool on nende jaoks vajalik ja meil on tubli õpetajaskond ja ka õpilased on väga tublid. Ma usun, et kui vald tunnustab meid ja saab asjast aru, et meie kogukond on tugev ja need lapsevanemad on just valinud selle kooli, olenemata sellest millistel tingimustel, et nad saavad aru, et ka vallale on see kool ja paikkond oluline,» rääkis Pühajärve põhikooli direktori Miia Pallase.

«Kohalikul omavalitsusel ei sobi oma elanikega kohut käia. Samas ma julgeksin öelda, et selline õigus paraku võib olla valla elanikel endil,» ütles Otepää valla vallasekretär Neeme Sild.

Otepää vallavalitsus ei vaidlustanud seaduses ette nähtud 30 päeva jooksul kohtuotsust ja seega kohtuotsus jõustus ning Pühajärve kooli Otepää gümnaasiumiga ei liideta.

Ka vajalikud rahad on valla eelarves olemas, et kool saaks 1. septembril täiskoormusel jätkata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles