Kohus jättis Hans H. Luige lähedaste ründaja vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Maarjamäel süütepudeliga süüdatud  maja aken.
Pildil Maarjamäel süütepudeliga süüdatud maja aken. Foto: Raigo Pajula

Viru maakohus ei vabastanud täna vanglast ennetähtaegset vabastamist taotlenud Marek Võrku, kes kannab karistust meediaärimehe Hans H. Luige lähedaste süütepudelitega ründamise eest.

Marek Võrk taotles kohtult tingimisi enne tähtaega vabastamist, ent kohus seda ei rahuldanud, teatas Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Kohus mõistis Marek Võrgu 2009. aastal üheksaks aastaks vangi Luige elamusse süütepudeli viskamises ning kahe korteri süütamises. Mees mõisteti süüdi kahe või enama inimese suhtes üliohtlikul viisil toime pandud tapmiskatses.

Võrku süüdistati selles, et ta viskas 2006. aasta 26. novembri öösel kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Harku vallas Murastes asuva korteri aknaklaasidesse, kuid korteris viibinud inimestel õnnestus põleng kustutada, kuid nad said tervisekahjustusi.

Samal ööl veidi hiljem, kella 2.32 paiku viskas ta kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Tallinnas Maarjamäel asuva eramu aknaklaasidesse, ka sel korral õnnestus eramus viibinud naisel terrassil tekkinud põleng kustutada.

Samal ööl viskas mees kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Tallinnas Linnamäe teel asuva korteri aknaklaasidesse, korteris süttinud tuba õnnestus elanikel kustutada, ent nad said tervisekahjustusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles