Sodimiste kõrvaldamine maksab Tallinnale ligi 30 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafiti Tallinnas.
Grafiti Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnaosadel on kavas heakorrakuul puhastada linnas rohkem kui 4000 ruutmeetri ulatuses soditud ja määritud linnavara. Sellele kulutatakse linnaeelarvest ligi 30 000 eurot.

«Linn jätkab null-tolerantsi suhtumist värvipihustiga huligaanide suhtes, kelle poolt tekitatud kahju likvideerimiseks peavad linn ja linnaelanikud kulutama kümneid tuhandeid eurosid aastas,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Peale kampaania lõppu tõhustatakse kindlasti järelevalvet Tallinnas ning sanktsioonid järgnevad ka omaniku kohustuste mittetäitmisele.»

Puhastustöid on alustatud Nõmmel, Haaberstis ja Lasnamäel. Teistel linnaosadel on lõppemas vajalikud ettevalmistustööd. Linn kavatseb puhastusaktsiooni lõpetada hiljemalt Tallinna päevaks ehk 15. maiks.

Nõmmel on kavas puhastada Pihlaka 12 angaar, Raudtee 17 hoone ja Rännaku puieste 1 noortemaja. Töid teeb OÜ Sodablast. Jaama 1 hoone ja Rahumäe surnuaia aia puhastab OÜ Cleanfix, Üliõpilaste silla otsad aga OÜ Jaager . Ülejäänutel objektidel alustatakse tööd 7. mail.

Haaberstis alustatakse puhastus- ja värvimistöid juba sel nädalal järgmistel objektidel: Õismäe tee 130 koolimaja, Paldiski maantee 83 hoone ning õhuseirejaam Õismäe tee 28 juures, kus töid teeb OÜ Haabersti Haldus. Õismäe tee 88a ja Õismäe tee 105a hoonet ning Zoo peatuse ootepaviljoni värvib OÜ Sandese Haldusteenused. Rocca al Mare promenaadi jalakäijate silla aluse puhastab OÜ Multiprits.

Lasnamäel puhastab Muhu 9 hoone ning Narva maantee ja Mustakivi tee ristmikult Katleri tänava suunal olevad pingid ja prügikastid OÜ Niks ja Naks. Smuuli viadukti, Smuuli, Mustakivi ja Pallasti silla puhastab OÜ Jaager. Läänemere 33 ja 19 vahelisel alal betoonseinad, Ümera 46 kooli, Ümera 9 lasteaia ja abihooned, Mustakivi jalakäijate tunneli ning Pae 45a hoone puhastab OÜ Sodablast. Loitsu 3a betoonääre, Punane 69 koolimaja ja sulgpallihalli, Punane 43c mänguväljaku betoonseinad, Tartu maantee autosilla ning Suur-Sõjamäe 6a sotsiaalkeskuse puhastab OÜ Cleanfix. Tondiraba tunneli ning Pae, Härma ja Kotka silla puhastab OÜ Multiprits.

Pirita linnaosas ei ole huligaanide poolt soditud linnale kuluvaid hooneid ja rajatisi.

Eraomandis olevate hoonete ja rajatiste puhastamine on omanike kohustus. Grafiti olemasolust teavitab linnaosavalitsus nii hoone valdajat kui ka munitsipaalpolitseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles