Suusamaratoni luhta läinud otseülekanne maksis miljoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu suusamaraton.
Tartu suusamaraton. Foto: Ülle Kübarsepp

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) kinnitusel läks Tartu suusamaratonilt otsepildi tootmine osaliselt luhta ebasoodsate ilmaolude tõttu, ülekande eelarve ulatus aga miljoni kroonini.


ERRi juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul oli Eesti Televisiooni (ETV) otseülekande tehniline lahendus Tartu maratonilt üles ehitatud mobiilsetele ülekandejaamadele võistluse stardis ja finišis, mida toetas telepilt rajalt kahe helikopteri vahendusel.

«Kahjuks ei võimaldanud madalad pilved kaitseväe kopteril oma tööd teha. Teiselt kopterilt, mis edastas maratoni esimestest kilomeetritest õhukaadreid, häiris pildi vastuvõttu lumesadu maratoni stardipaigas,» tõdes Tomberg ja lisas, et ETV oli valmis heitlikeks ilmaoludeks, kuid varasem ilmaprognoos ei ennustanud nii halba lennuilma.

Tombergi sõnul vabandab ERR kõigi televaatajate ees, kes ootasid otsepilti rajalt. «Suutsime selle vajakajäämise siiski täita ülekandejaamast eetrisse antud videopildiga, mis oli salvestatud teeninduspunktides,» märkis Tomberg.

Tartu maratoni ülekande kogueelarve oli miljon krooni, millest Tombergi kinnitusel katavad osa vastavalt kokkuleppele Tartu maratoni korraldajad. ETV tootis telepilti lisaks kodustele vaatajatele ka Rootsi, Soome, Norrasse ja Ukrainasse, kust seni pole veel konkreetseid pretensioone tulnud. ETV ei teeni tulu telepildi vahendamisest teistesse riikidesse.

Tombergi sõnul oli televaatajate huvi Tartu suusamaratoni vastu suur. «Nii kujunes näiteks esimeste lõpetajate finišit kajastanud ülekande keskmiseks reitinguks esialgsetel andmetel 13,2 protsenti, mis tähendab, et iga minuti kohta jälgis saadet 170 000 vaatajat,» lisas Tomberg.

Tartu suusamaratonil startis pühapäeval ligi 5200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles