Politsei plaanib sõlmida kopterite hoolduseks kindlustuslepingu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti helikopter Agusta Westland 139.
Politsei- ja piirivalveameti helikopter Agusta Westland 139. Foto: Toomas Huik

Vältimaks möödunud aastal tekkinud olukorda, kus helikopterite hooldusel tekkinud pika järjekorra tõttu vähenes ajutiselt politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennuvõimekus, plaanib ühendamet sõlmida kopterite tootjatehasega hoolduseks kindlustuslepingu.

PPA peadirektori Raivo Küüdi sõnul on lennutehnika puhul selgelt reguleeritud, mis aja jooksul ja kuidas tohib seda kasutada, kuid sellele vaatamata tuleb tagada, et kopterite lennuvõimekus oleks alati olemas.

«Ja kui möödunud aastal muutus selles vallas olukord ühel hetkel teravaks, kuna vajalikku hooldust ei saanud piisavalt kiiresti, siis tänavu on kopterite lennuvõimekus kogu aeg tagatud olnud. Et mullust olukorda ei korduks, käis politsei- ja piirivalveamet AgustaWestlandi kopteritehase siinse regiooni uue juhiga meie murekohad läbi ning otsisime võimalusi, et tagada vajaduse korral kopterite hooldus ja remont võimalikult kiiresti,» ütles Küüt usutluses BNSile.

Tema sõnul soetas PPA selleks möödunud aasta lõpus juurde olulisi varuosi. «Oleme lisaks 2013. aasta riigieelarvest taotlenud lisaraha niinimetatud tunnipõhise kindlustuslepingu sõlmimiseks tootjatehasega. Kui sellise lepingu sõlmitud saaks, oleks tagatud, et kui kopteritega midagi juhtub, siis saame abi kiiresti, mitte ei pea ootama järjekorras,» ütles Küüt.

Ühtlasi käib tema sõnul koos kaitse- ja siseministeeriumi ühine komisjon, mis töötab lennuvõimekuse vallas välja koostöövõimalusi politsei- ja piirivalveameti ning kaitsejõudude vahel.

PPA-l on kolm Agusta Westlandi kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles