Funk: oma filmikunstita jääksime ilma enesepeegeldusest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlo Funk
Karlo Funk Foto: Kristjan Teedemaa

Kuigi kodumaise filmikunsti ülalpidamine on kallis, jääksime ilma selleta paarikümne aasta pärast ilma igasugusest enesepeegeldusest suure ekraani vahendusel, ütles Eesti filmi sihtasutuse peaekspert Karlo Funk.

Eesti filmi tugevad kohad on Fungi hinnangul kunstiline film ja autorikino, seda eelkõige põhjusel, et neid on pikalt tehtud, nende tegemiseks on traditsioon ja oskus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aga nende miinus kaasaegses maailmas on see, et nad küll peegeldavad ühe inimese nägemusi olukorrast ühiskonnas, meis eneses, mida iganes, aga teevad seda tavatarbimise mõttes liiga isikupäraselt,» nentis ekspert.

See toob meile au ja kuulsust välismaalt ja filmiprofessionaalide tunnustuse, aga vaatajaid kinno mitte. Seevastu žanrifilmid, neid suure rahvahulga paelujaid, ei oska me veel nii hästi teha, sest neid saab teha liiga vähe ja kuna rahahulk on piiratud, jääbki neid vähe olema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles