Reinsalu asemel läheb riigikokku Nutt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt.
Mart Nutt. Foto: Peeter Langovits

Inimõiguste instituudi juhatuse esimees Mart Nutt (IRL) ütles, et andis nõusoleku asuda Urmas Reinsalu kaitseministriks kinnitamise korral tema asemel riigikokku.

«Kui ma kandideerisin ja ligi 2000 häält võtsin, siis ma ei saa valijatele öelda, et ma ei lähe,» põhjendas Nutt, kes on valimisnimekirjas järgmine riigikokku pääseja.

Nutt võtab parlamendis koha sisse pärast seda, kui Reinsalu ametisse nimetatakse. «Ma eeldan, et see juhtub peatselt, ei ole mingit põhjust sellega venitada.»

Tema sõnul on raske öelda, kuidas tema riigikokku minek muudab fraktsiooni tööd või sisemisi jõujooni. «Olen olnud fraktsiooni tööst rohkem kui aasta eemal ja mul ei ole palju kontakte olnud.»

Nuti sõnul jätkab ta riigikogu kõrvalt kindlasti ka inimõiguste instituudi juhtimist. «Ma arvan, et suuri muudatusi seal ei tule, võib-olla natuke tuleb tööülesandeid ümber teha. Ma ei näe praegu seda probleemi, et ei suudaks mõlemaid asju teha,» kinnitas ta.

Reinsalu saamist kaitseministriks pidas Nutt igati loomulikuks. «See, et erakonna esimees on ministri ametis, kui erakond on valitsuses, on iseenesest loomulik. Ma ei usu, et see erakonna tööd oluliselt mõjutab. Ministri amet on ise küllaltki töömahukas ja erakonna juhtimine täpselt samuti. Reinsalu saab endale kaela päris suure töökoormuse, palju suurema kui mina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles