Lapsevanematele hakati teatama laste kodukooli

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranitsaga koolilaps
Ranitsaga koolilaps Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna hakati Tallinnas lapsevanematele teatama, milline on nende sügisel 1. klassi minevatele lastele määratud elukohajärgne kool.

E-kooli kaudu taotluse saatnud lapsevanemad saavad vastava teate e-koolis, paberkandjal taotluse saatnud või taotlust mitte esitanud vanemad saavad kirjaliku teate lapse rahvastikuregistrijärgsele aadressile, teatas haridusamet.

Koolid avavad homme e-koolis vastuvõtu ning peale seda saadavad koolid kutsed neile vanematele, kes esitasid taotluse e-kooli kaudu. Seejärel saavad lapsevanemad e-koolis kooli tulekut kinnitada.

Kui lapsevanem ei ole e-kooli kasutaja, tuleb tal ühendust võtta määratud kooliga ning teatada koolikoha vastuvõtmisest.

Koolikoha saab lapsevanem kinnitada kuni 10. juunini, pärast seda muutub vastu võtmata koht vabaks. Vabad kohad täidavad koolid oma vastuvõtukorra alusel.

Kui lapsele määratud kool ei sobi, võivad vanemad valida mõne teise kooli, kus on veel vabu kohti. Sel juhul tuleb pöörduda otse kooli poole.

Suvel toimub koolide vahel kindlasti veel liikumisi: täidetakse hariduslike erivajadustega laste koolid ja klassid, erakoolid ning koolikohta soovivad ka paljud teiste omavalituste lapsed.

Tallinna munitsipaalkoolide esimestes klassides hakkab sügisel õppima umbes 4100 last, mis on 250 enam kui eelmisel õppeaastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles