Timberg: 72 päästekomandot on praegu optimaalne

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Timberg
Kalev Timberg Foto: Peeter Langovits

Nädala pärast, 16. mail, on Eestis 81 päästekomando asemel alles 72. Päästeameti peadirektori Kalev Timbergi sõnul on see arv optimaalne praegu, kuid nentis, et amet on pidevas muutumises.

Timberg rõhutas teisipäeval päästeameti 20. aastapäevale pühendatud konverentsil «Turvaline tulevik», et komandode sulgemise eel tegi päästeamet korraliku analüüsi.

«Oleme struktuuris ette näinud ka arendusosakonna ja selline analüüs peab olema pidev,» sõnas Timberg. «Need muutused, mida oleme praegu planeerinud nii tsentraliseerimises, teenusepõhisusele üleminekus kui ka enda ressursside ümberpaigutamises, peab olema pidev töö.»

Nii pole Timbergi sõnul võimalik öelda, kui palju päästekomandosid peaks olema aastate pärast.

«Kõik oleneb keskkonnast. Organisatsioon on eluvõimeline ainult siis, kui ta on pidevalt võimeline ennast muutma vastavalt väliskeskkonnale,» lausus Timberg. Praeguse analüüsi järgi on optimaalne arv 72 komandot. Seejuures pole arvestatud vabatahtlikke komandosid, mida plaanitakse arvesse võtta järgnevates analüüsides.

Päästeamet allkirjastas 6. veebruaril riikliku komandovõrgu ümberkorraldamise otsuse, mille tulemusel saavad täiendavalt 25 päästekomandot aastaringse elupäästevõimekuse ning üheksa komandot suletakse 16. mail.

Suletakse Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi komando.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles