Väikevalla volikogu juhi töötasu tõusis neli korda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaivara vallavanem Heiki Luts
Vaivara vallavanem Heiki Luts Foto: Alar Tasa / Vaivara vallavalitsuse infojuht

Kuigi Ida-Virumaa Vaivara volikogu pole siiani vastu võtnud tänavust eelarvet, leidis ta võimaluse kergitada volikogu esimehele makstavat tasu neli korda.

Aprillis laiali saadetud vallavolikogu koosseisu asendusliikmed määrasid uuele volikogu esimehele, endisele vallavanemale Veikko Luhalaiule makstava tasu suuruseks 1400 eurot kuus, kirjutab Põhjarannik. Lisaks saab ta 256 eurot hüvitist isikliku sõiduauto kasutamise eest.


Luhalaiu eelkäijaks olnud Heiki Lutsule volikogu juhtimise eest makstav põhipalk oli eelmisel aastal neli korda väiksem ehk jäi alla 350 euro kuus.

Keskerakonda kuuluv ja ka Ida-Virumaa omavalitsuste liitu juhtiv Luhalaid põhjendas neljakordset tasu kasvu töökoormuse suurenemisega. «Tööülesandeid on juurde tulnud,» sõnas ta, täpsustades, et see tuleneb kohustuste ümberjagamisest uue vallavanema Heiki Lutsuga.

Hoolimata sellest, et Luhalaid väidab, et võttis Lutsult töökohustusi vähemaks, kinnitas volikogu siiski Lutsu palgaks 1880 eurot. Lisaks määrati talle igakuiseks lisatasuks staaži eest 10 protsenti ametipalgast ja isikliku sõiduauto kasutamise eest hüvitiseks 256 eurot.

Küsimusele, miks vähem kui paari tuhande elanikuga vald maksab oma volikogu esimehele tasu mitu korda rohkem, kui teevad seda märksa suuremad omavalitsused, nagu Kohtla-Järve, Sillamäe või Jõhvi oma volikogujuhtidele, ei vastanud Luhalaid muud kui «igaüks võib alati vaatama tulla, kui palju mul tööd on!».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles