Tähelepanelik naaber ja uisutaja saavad päästeameti aumärgi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupäästja medal.
Elupäästja medal. Foto: www.rescue.ee

Homme annavad siseministeeriumi asekantsler Märt Kraft ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg üle elupäästja medalid 11-le inimesele, kelle seas on ka põlevast korterist kolm inimest välja aidanud Aita Kronk ja läbi jää vajunud naise uppumissurmast päästnud Evald Schmidt.

Elupäästja medali saav Aita Kronk märkas eelmise aasta 29. oktoobril Lääne-Virumaal Vaekülas naaberkorterist tulevat suitsulõhna ning kuulis suitsuanduri signaali, teatab Ida-Eesti päästekeskus.

Naine äratas suitsuses ruumis maganud ja juba täiesti ebaadekvaatselt käitunud inimesed ning tiris nad sellest ruumist välja. Samuti oli ta enne päästjate saabumist kustutanud põleva voodi.

Sama medali saab ka Evald Schmidt, kes 2. jaanuaril kuulis Kadrina paisjärvel uisutades hädahäälitsusi ning nägi, et koeraga jalutama tulnud inimene oli koos loomaga läbi jää vajunud.

Noormees otsis puutoika ja suundus hädasolijale appi. Aidanud kurttumma naisterahva veest välja kaldale, teavitas Evald juhtunust ka häirekeskust.

Homme antakse välja 72 päästeteenistuse aumärki, neist 15 päästeteenistuse
hõberisti, 32 päästeteenistuse medalit ning 25 elupäästja medalit. Siseministeeriumi tänukirju antakse kokku kaheksa, neist kolm eraisikutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles