Liik: tõelist opositsiooni ei ole Venemaal veel esile kerkinud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kreml püüab muuta protestimise opositsiooni jaoks taas võimalikult ebamugavaks ning valitsusvastaseid tabavad varasemast suuremad ebameeldivused, nagu oli mitu aastat tagasi, arvab Kadri Liik.

Ta rääkis ETV saates «Foorum», et Venemaal on tunda poliitilise õhustiku muutumist. «Kui möödunud aasta mais oli seal tunda käärimist ning novembris oli ühiskond lõhkemas, siis märtsis oli Moskvas juba tunda opsitsiooni mõningat resigneerumist, aga mingit allavandumise tunnet ei olnud, pigem protestienergia muutub, teiseneb, aga ta ei kao,» rääkis Liik, vahendas ERR Uudised.

Liigi hinnangul tunnetavad Venemaa võimuparteid praegu, et neile on tekkinud konkurents ning nende priviligeeritud seisund on kadumas ning nad üritavad saada kuidagimoodi populaarsemaks.

Rääkides Vene opositsiooni kandepinnast, märkis Liik, et osa valitsusvastaste juhtidest on vangis ja ülejänud omavahel tülis ning Liigi hinnangul ei olegi see tõeline opositsioon, sest nii Venemaa praegused opositsionäärid kui ka võimu juures olijad on juhitava demokraatia produktid ning on selle süsteemiga adapteerunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles