Kõinastu saab taas saarevahi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõinastu Facebookis
Kõinastu Facebookis Foto: Repro

Esimesest juunist asub Kõinastu saarevahina ametisse Läänemaalt pärit õde-ämmaemanda haridusega noor naine Mari-Liis Pae.

«Eks esimesed kuud saarel kuluvad saarevahirolli sisseelamiseks,» ütles Mari-Liis Pae Saarte Häälele, lisades, et möödunud nädalavahetuse veetis ta juba koos perega Kõinastus.

Tulevikukavades on ettevõtlikul Pael aga huvitav mõte, et palverändurite teekond võiks kulgeda Muhu saarelt üle imelise leemaastiku Kõinastusse, läbides põlist Arbu hiiemetsa ja jõudes Vesiru randa.

Pae sõnul seisneb mõte selles, et eestlased ei peaks sõitma ja lendama kaugele Hispaaniasse, et palverännak kui eneseleidmise tee läbi teha.

«Siin kodusel Eestimaal on ju kõik võimalused ilusateks matkadeks samuti olemas ja minu enese jaoks on olnud igasuvine Kõinastusse tulek selline tõotatud maale jõudmine,» tähendas Mari-Liis Pae, rõõmustades, et tal on nüüd võimalik saarel päris aastaringi elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles