Must: tehnilise apsaka taga on peidus tasakaalust väljas seadus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aadu Must ütles muudetud kõrgharidusreformi seaduse lõpphääletusel, et parteid pole tajunud presidendi saadetud sõnumit.

«Veel täna kuulsin seda, et seadusega ei ole midagi lahti, vaid see (presidendi otsus seaduse esimene variant välja kuulutamata jätta – toim) on tühiasi ja tehniline apsakas. Kas vastuolu põhiseadusega on tühiasi?» küsis Must.

«Kes saavad asjadest midagi aru, need mõistavad, et president juhtis tähelepanu sellele, et parlament on lasknud mõned tasakaalud paigast ära. Teate, head poisid ja tüdrukud, me saime presidendi käest märkuse, et me ei tee oma tööd hästi,» sõnas Must.

Tema sõnul on parlament pidevalt tegelenud sisekaemusega, et tema kohus ei ole seadusi vastu võtta, vaid tegeleda seadusandluse ehk ühiskonna ja riigi juhtimisega tervikpilti arvestades.

«Kõrgharidusreformi seaduses on aga mõned asjad naabritega kooskõlastamata jäänud ja võib juhtuda, et see saadab mõned inimesed, kes võiksid kõrgkoolis õppida, hoopis ära töötute armeesse,» leidis Must.

Eelkõige pidas ta silmas seda, et kõrgharidusreformi nn teine jalg ehk vajaduspõhiste õppetoetuste eelnõu toppab tänini. «Meile kogu aeg räägiti: ta on teel. See on nagu vana muinasjutt kolhoosilehmast, kellel olid unistused suurest ilusast heinakuhjast, mis on teel, aga teate, tee peal igaüks näppis ja kui kohale jõudis, oli ainult peotäis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles