Elektriautod saavad ka õhuväelased

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: Toomas Huik

Täna jagas valitsus ministeeriumide vahel ära 75 elektriautot, millest 7 läheb kaitseministeeriumi haldusalasse. Täpsemalt saavad elektriautod enda käsutusse õhuväelased Ämari lennubaasil liikumiseks.

«Kaitseministeeriumile eraldatud elektriautosid hakatakse kasutama õhuväelaste poolt Ämari lennubaasi territooriumil liiklemiseks,» kinnitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet. «Initsiatiiv nende kasutuselevõtuks tuligi Eesti õhuväelastelt, kes peavad oluliseks keskkonnateadlikku ja innovaatilist mõtlemist.»

Ta seletas, et lennubaasi territoorium on suhteliselt suur ning igapäevast liiklemist baasi erinevates osades olevate objektide vahel on üsna palju. Praegu kasutatakse selleks eelkõige suuri kütusekoguseid tarbivate diiselmootoriga autosid.

«Kuna baasisisestel suhteliselt väikestel vahemaadel ei saavuta diiselmootoriga masinad oma efektiivset töötemperatuuri, saastab see kokkuvõttes keskkonda ja lühendab asjatult tehnika eluiga,» lausus Kuimet. «Seetõttu on elektriautode kasutusele võtmine igati nutikas lahendus, mis säästab nii keskkonda kui ka maksumaksja raha.»

Algselt taotles kaitseministeerium elektriautosid mõnevõrra rohkem – 15. Kuimeti sõnul on aga 7 masinat täiesti rahuldav arv.

Mitsubishi Corporationiga sõlmitud heitkoguste ühikutega kauplemise kokkuleppe järgi sai Eesti 507 elektriautot eesmärgiga suurendada keskkonnasõbralike ja kokkuhoidlike sõidukite osakaalu transpordisektoris.

Sotsiaalministeerium sai kokku 438 (sh sotsiaaltöötajate autod), majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 7, põllumajandusministeerium 3, kaitseministeerium 7, rahandusministeerium 5, justiitsministeerium 6, siseministeerium 31, keskkonnaministeerium 6 ja haridus- ja teadusministeerium 4 elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles