Väli: psühholoogiline sõda Venemaaga käib igapäevaselt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi lint.
Georgi lint. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kõrgele NATO ametikohale valitud kindralmajor Neeme Väli ütles ETV saates «Kahekõne», et psühholoogiline sõda Venemaaga käib kogu aeg.

Peagi NATO rahvusvahelise sõjalise staabi ülema esimese asetäitja ning poliitika ja planeerimise osakonna direktori ametikohal tööle asuv Väli rääkis saates, et sõda pole midagi muud kui vastasele oma tahte peale surumine ja selleks kasutatakse kõiki olemasolevaid vahendeid, millest üks on psühholoogiline mõjutamine.

Kindralmajor tõi näiteks, et pole ammu Tallinnas käinud ja oli üllatunud, nähes, et autode küljes olevad Georgi lindid on hakanud asenduma Venemaa trikolooriga.

«Nüüdseks on need hakanud asenduma ühe teatud riigi trikolooriga; see on selline huvitav moondumine, võib-olla on see juhuslik, võib-olla mitte,» arutles Väli.

«Kõik need märgid on täiesti olemas ja see psühholoogiline sõda, ma arvan, käib igapäevaselt. Tõepoolest sellega arvestatakse ja on olemas ka vastavad struktuurid, kes sellele mõtlevad ja vastavalt tegutsevad,» kinnitas kindralmajor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles