IRLi volikogu kinnitas ministrikandidaadiks Reinsalu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu kinnitas täna kaitseministri kandidaadiks erakonna esimehe ja Riigikogu IRLi fraktsiooni esimehe Urmas Reinsalu.

Urmas Reinsalu ametissenimetamist pooldas erakonna volikogu ühehäälselt.

Reinsalu avaldas volikogu ees tänu eelmistele kaisteministritele Mart Laarile ja Jaak Aaviksoole nende tehtud töö eest ja kinnitas, et peab kaitseministrina esmatähtsaks jätkata tööd, millele Mart Laar ja Jaak Aaviksoo on aluse pannud.

«See aasta saab olema kaalukate valikute tegemise aeg. Riigikogu menetleb kaitseväeteenistuse seadust ja kaitseliidu seadust, käib tõsine töö riigikaitse arengukavaga järgmiseks kümneks aastaks. Keskne küsimus on inimvara väärtustamine kaitseväes. See puudutab kaitseväe palgapoliitikat, ajateenijate elamistingimusi, samuti on vajalik integreeritud veteranidepoliitika loomine,» rääkis Reinsalu.

Uues kaitseminister annab ametivande järgmisel esmaspäeval toimuval Riigikogu istungil, millega saab Reinsalust ametlikult minister. IRLi parlamendifraktsioon valib uue esimehe teisipäeva hommikul toimuval koosolekul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles